Skip to content

Програма “Витоша”

“Веди Макрина” Витоша наследява “Медиа” Витоша  филиалът, който дълги години беше разположен “на пъпа на града” на бул. “Витоша”. От декември 2023 г. филиалът се помещава в нов дом – на ул. “Свети Иван Рилски” 15, на първи самостоятелен етаж, с големи и светли зали за обучение на учениците.  Образователният център обслужва основно ученици от близките училища – 22 СЕУ, 20 ОУ, 19 СУ, 41 ОУ, 120 ОУ, 6 ОУ, 7 СУ. Всички кабинети са оборудвани с модерна техника и предлагат уютна и приятна атмосфера. Работното ни време през учебната година е от 8:00 до 18:30 ч.

В приятната и творческа обстановка на филиал „Веди Макрина“ Витоша  децата в малки групи получават необходимото им внимание и грижа. 

Преподавателите ни са квалифицирани педагози с познания и опит както в традиционните методи на преподаване, така и в иновативни подходи и практики. Всеки от тях е посветен на идеята и основния принцип на „Веди Макрина” – да работи за развитието на цялостния потенциал на детето и да подпомогне проявата на най-силните му страни и личностни качества.

ПРОГРАМАТА НИ ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВКЛЮЧВА:

АНГЛИЙСКА и НЕМСКА учебна занималня

Учебната ни занималня включва обучение на деца от предучилищна възраст до 6 клас. Обучението от 1 до 3 клас е от 15 септември до 31 май, а за 4, 5 и 6 клас продължава до 15 юни всяка учебна година. 

Образователният център обслужва предимно ученици от близките училища – 22 СУ, 20 ИОУ, 19 СУ, 41 ОУ, 6 ОУ, 120 ОУ, 7 СУ. Придружаваме децата от и до училище. 

Занималнята включва подготовка на домашните работи по всички дисциплини в учебната програма на децата, включително разказвателните предмети. 

За децата, които са на занималня при нас през учебната година, могат да ни посещават по време на есенната и пролетната ваканция целодневно без допълнително заплащане. 

Чуждоезиковото обучение по английски и немски език се комбинира със занималнята на място в учебната база, което улеснява логистично учениците и техните родители.

vedimakrina favicon

БЕЛ И МАТЕМАТИКА
СПЕЦИАЛНО ЗА УЧЕНИЦИ В 5-и и в 6-и КЛАС

За учениците в 5-и и 6-и клас сме разработили специални обучителни програми в два варианта: 

 • Първият вариант включва общо 120 мин. математика и БЕЛ всеки учебен ден от понеделник до петък (60 мин. математика и 60 мин. български език и литература). Целта е постигане на системно усвояване на учебния материал и своевременно попълване на пропуски. Период: от 15 септември до 15 юни 
 • Вторият вариант е фокусиран върху допълнително обучение и затвърждаване на учебния материал от училище и включва общо 2 учебни часа (2 х 40 мин.) математика и БЕЛ веднъж в седмицата. Период: от 1 октомври до 31 май  

Часовете се провеждат по предварително изготвен график, съобразен с учебната смяна на учениците. 

vedimakrina favicon

ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ

Езиковото обучение във „Веди Макрина” покрива всички нива от Общата европейска езикова рамка (от А1 до С2). Освен че учим по учебник и учебни тетрадки, разнообразяваме заниманията с много игри, музикални елементи и различни проекти, които правят ученето на чуждия език по-непринудено и лесно за децата! 

Придружаваме децата от и до училище за 22 СУ, 20 ИОУ, 19 СУ и 41 ОУ.

В зависимост от нивото и потребностите на учениците, езиковото обучение може да бъде организирано като допълнително по учебния материал от училище, обучение по определена учебна система или творчески насочени занимания за по-малките.

vedimakrina favicon

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

 • КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА и УЧЕНИЦИ – различни възрастови групи и нива: за предучилищна възраст; за ученици 1-3 клас, за ученици 4-6 клас; за ученици 7-12 клас
 • СЕРТИФИКАТНА ПОДГОТОВКА за изпитите на CAMBRIDGE – FCE, CAE, CPE, IELTS и PEARSON
 • ВАЖНО!!!  “Веди Макрина” Витоша провежда КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА В IV и V КЛАС в ниво НАЧИНАЕЩИ. Курсът е съобразен с възрастта на по-големите деца, които не са учили английски език или имат базови познания. 

vedimakrina favicon

НЕМСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

КУРСОВЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА и УЧЕНИЦИ – различни възрастови групи от предучилищна възраст до 12-ти клас.

ПРЕЗ СЕДМИЦАТА:

 • Начинаещи (1, 2, 3 клас)
 • Начинаещи (4, 5, 6 клас) 
 • Основно ниво (2-ри клас) 
 • Напреднали (4 клас) 
 • Напреднали (5 клас) 
 • Възможност за сутрешни групи в зависимост от нивото и възрастта на учениците

Индивидуално обучение – сертификатна подготовка 

СЕРТИФИКАТНА ПОДГОТОВКА за DAF и DSD

Децата работят по различни системи в зависимост от ниво и възраст, участват в тематични проекти и се учат да практикуват езика в различни ситуации.

vedimakrina favicon

ИСПАНСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

КУРСОВЕ и ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ по ИСПАНСКИ ЕЗИК за начинаещи и напреднали ученици (от 1-ви до 12-ти клас) 

КУРСОВЕ и ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ за помощ по учебния материал в училище.
Уроците са изцяло съобразени с конкретния учебен материал, изучаван в часовете по испански език в училище, като се попълват пропуски, упражняват се и се разширяват познанията по езика. 

vedimakrina favicon

КУРС ПО ПОДГОТОВКА ЗА НВО В IV КЛАС

Всяка година от месец февруари във “Веди Макрина” Витоша започва курс по подготовка за НВО по български език и математика в IV клас. 

Учениците решават примерни тестове по български език и математика, вкл. тестове от предходни изпити, правят аудиодиктовки по модела на МОН, упражняват четене с разбиране и съчиняване на собствени текстове, а преподавателите им разясняват задачите и въпросите и им помагат да попълнят евентуални пропуски по материала. Работим в малка група и подхождаме индивидуално спрямо нуждите на всеки ученик. 

Местата са ограничени и се изисква предварително записване! 

vedimakrina favicon

ЛОГОПЕД

Логопедичната терапия се провежда на индивидуални сесии (60 мин), различни при всяко дете (веднъж или два пъти седмично), които са съобразени с индивидуалните му  характеристики. Научете повече

От понеделник до петък в час по договаряне.

Цена – 45 лв./сесия (60 мин.) 

vedimakrina favicon

ШАХМАТНА ШКОЛА

Докато разучават и усвояват правилата на играта, децата  развиват стратегическото си мислене и паметта си. Школата се организира в зависимост от броя на желаещите и съобразно учебната смяна на децата. 
 

Курсове "ВѢди Макрина" Витоша