Skip to content

Програма “Витоша”

“ВѢди Макрина” Витоша наследява “Медиа” Витоша  филиалът, който дълги години беше разположен “на пъпа на града” на бул. “Витоша”. От декември 2023 г. филиалът се помещава в нов дом – на ул. “Свети Иван Рилски” 15, на първи самостоятелен етаж, с големи и светли зали за обучение на учениците.  Образователният център обслужва основно ученици от близките училища – 22 СЕУ, 20 ОУ, 19 СУ, 41 ОУ, 120 ОУ, 6 ОУ, 7 СУ. Всички кабинети са оборудвани с модерна техника и предлагат уютна и приятна атмосфера. Работното ни време през учебната година е от 8:00 до 18:30 ч.

В приятната и творческа обстановка на филиал „ВѢди Макрина“ Витоша  децата в малки групи получават необходимото им внимание и грижа. 

Преподавателите ни са квалифицирани педагози с познания и опит както в традиционните методи на преподаване, така и в иновативни подходи и практики. Всеки от тях е посветен на идеята и основния принцип на „ВѢди Макрина” – да работи за развитието на цялостния потенциал на детето и да подпомогне проявата на най-силните му страни и личностни качества.

ПРОГРАМАТА НИ ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВКЛЮЧВА:

АНГЛИЙСКА и НЕМСКА ученическа занималня

Учебната ни занималня включва обучение на деца от предучилищна възраст до 6 клас. Обучението от 1 до 3 клас е от 15 септември до 31 май, а за 4, 5 и 6 клас продължава до 15 юни всяка учебна година. 

Образователният център обслужва предимно ученици от близките училища – 22 СУ, 20 ИОУ, 19 СУ, 41 ОУ, 6 ОУ, 120 ОУ, 7 СУ. Придружаваме децата от и до училище. 

Занималнята включва подготовка на домашните работи по всички дисциплини в учебната програма на децата, включително разказвателните предмети. 

За децата, които са на занималня при нас през учебната година, могат да ни посещават по време на есенната и пролетната ваканция целодневно без допълнително заплащане и използват преференциални цени за летните ни програми.

Чуждоезиковото обучение по английски и немски език се комбинира със занималнята на място в учебната база, което улеснява логистично учениците и техните родители.

vedimakrina favicon

ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ

Езиковото обучение във „ВѢди Макрина” покрива всички нива от Общата европейска езикова рамка (от А1 до С2). Освен че учим по учебник и учебни тетрадки, разнообразяваме заниманията с много игри, музикални елементи и различни проекти, които правят ученето на чуждия език по-непринудено и лесно за децата! 

Придружаваме децата от и до училище за 22 СУ, 20 ИОУ, 41 ОУ.

В зависимост от нивото и потребностите на учениците, езиковото обучение може да бъде организирано като допълнително по учебния материал от училище, обучение по определена учебна система или творчески насочени занимания за по-малките.

vedimakrina favicon

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

 • КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА и УЧЕНИЦИ – различни възрастови групи и нива: за предучилищна възраст; за ученици 1-3 клас, за ученици 4-6 клас; за ученици 7-12 клас
 • СЕРТИФИКАТНА ПОДГОТОВКА за изпитите на CAMBRIDGE – FCE, CAE, CPE, IELTS и PEARSON
 • ВАЖНО!!!  “ВѢди Макрина” Витоша провежда КУРС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА В IV и V КЛАС в ниво НАЧИНАЕЩИ. Курсът е съобразен с възрастта на по-големите деца, които не са учили английски език или имат базови познания. 

vedimakrina favicon

НЕМСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

КУРСОВЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА и УЧЕНИЦИ – различни възрастови групи от предучилищна възраст до 12-ти клас.

ПРЕЗ СЕДМИЦАТА:

 • Начинаещи (1, 2, 3 клас)
 • Начинаещи (4, 5, 6 клас) 
 • Основно ниво (2-ри клас) 
 • Напреднали (4 клас) 
 • Напреднали (5 клас) 
 • Възможност за сутрешни групи в зависимост от нивото и възрастта на учениците
 • Индивидуално обучение – сертификатна подготовка 

  СЕРТИФИКАТНА ПОДГОТОВКА за DAF и DSD

  Децата работят по различни системи в зависимост от ниво и възраст, участват в тематични проекти и се учат да практикуват езика в различни ситуации.

 

vedimakrina favicon

ИСПАНСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА

КУРСОВЕ и ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ по ИСПАНСКИ ЕЗИК за начинаещи и напреднали ученици (от 1-ви до 12-ти клас) 

КУРСОВЕ и ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ за помощ по учебния материал в училище.
Уроците са изцяло съобразени с конкретния учебен материал, изучаван в часовете по испански език в училище, като се попълват пропуски, упражняват се и се разширяват познанията по езика. 

 

vedimakrina favicon

ЛОГОПЕД

Логопедичната терапия се провежда на индивидуални сесии (45 мин), различни при всяко дете (веднъж или два пъти седмично), които са съобразени с индивидуалните му  характеристики. Научете повече

От понеделник до петък: от 9:00 до 9:45 и от 10:00 до 10:45 ч.
Събота: 11:00 – 16:00 ч.

Цена – 30 лв./сесия 

vedimakrina favicon

ШАХМАТНА ШКОЛА

Докато разучават и усвояват правилата на играта, децата  ще развиват стратегическото си мислене и паметта си. 
 

Курсове "ВѢди Макрина" Витоша