Skip to content
Вижте видео

История Образователен център "ВѢди Макрина"

2001

“ВѢди Макрина” се ражда през 2001 година като Образователен център „Медиа” – център за мултимедийно чуждоезиково обучение, отговаряйки по този начин на най-новите тенденции в обучението по чужди езици.

2002

Вдъхновителката и основателка Мария Дерменджиева бързо постига популярност и високи резултати, което се увенчава с награда за “Млад предприемач на годината” 2002. Постепенно диапазонът от дейностите се разширява в унисон с потребностите на съвременното семейство и съвременното дете. Създава се учебна и лятна занималня, организират се неповторими лагери, инициират се творчески курсове от всички сфери на изкуството. През годините се откриват и ефективно работят няколко центъра на територията на столични училища (144 СУ, 22 СЕУ, 31 СУЧЕМ, 38 ОУ и др.). Само за няколко години „Медиа” израства като най-големия образователен център в България, в който се предлагат множество различни услуги за развитието на децата на едно място. Чуждоезиковото обучение за възрастни също става приоритет на „Медиа” и до момента предлагаме курсове по английски език, немски език, френски език, италиански език, руски език, испански език, японски език, включително разговорен и бизнес английски.

2009

От 2009 година към пламъка на „Медиа” се присъединява  и новосформираното Сдружение „СъЗнание”, заедно с което центърът се включва и ръководи много успешни инициативи и проекти. Повече за тях – в секция проекти…

2019

Постепенно “Медиа” все повече се превръща в център за развитие на личността, в който поглеждаме и образователно, и психологически, и творчески на всеки човек. Намираме повече начини да подпомагаме родителите в отглеждането на техните деца и в тяхното собствено развитие като родители.

2021

През 2021 г. “Медиа” се преражда във “ВѢди Макрина” – пазителка на традициите и носител на новото. Екипът ни е посветен на идеята да предава знания в чистите детски души и да утвърждава българските ценности, запазени благодарение на  топлината и честността в човешките взаимоотношения.