Skip to content

Лятна занималня “ВѢди Макрина” Ботев

Лято 2022

Лятна програма

Лято 2022

ЗЕЛЕНО ЛЯТО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ

Уникалната ни целодневна еко занималня е изпълнена с много игри, които развиват уменията на децата за живот сред природата, стимулират креативното им мислене и творческите им заложби.

Всяка седмица различна програма и еднодневни екскурзии в близост до София.

Период: 01 юни – 10 септември 2022 г. 

ЦЕЛОДНЕВНА ГРАДСКА ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ

Играем на открито, търсим съкровища, рисуваме фантазиите си, преоткриваме света на приказките, творим с различни материали, учим забавен английски, играем с числа и букви, плуваме, правим музика, посещаваме музеи и галерии!

Период: 01 юни – 13 септември 2022 г.


CREATIVE ENGLISH

Курс за поддържане на езиковото ниво чрез прочит на допълнителна литература, игри, песни и творчески занимания на теми, подходящи за възрастта на децата. Включена е книга с упражнения на английски език.
Децата ще имат досег с езика всеки ден (от понеделник до петък), по 3 учебни часа от 9:30 до 12:00ч.


Период:
0330 юни 2022 г.
Период: 0530 юли 2022
г.

ALPHABET FUN

Забавен курс по английски език за деца от 6 – 8 години.
За всички деца, които не са изучавали английски език! Всеки ден в рамките на 4 седмици от 13:30-16:00 ч. Да научим английската азбука, да се ограмотим по английски език, да започнем да „чуваме” езика.

Период: 03 – 30 юни 2022 г.
Период: 05 – 30 юли 2022 г.

КОМПЮТЪРНО ПРОГРАМИРАНЕ

В този курс ще минем през следните теми:
*Въведение в програмирането, защо да го учим и как то може да промени света;
*Първи стъпки в програмирането, базови операции;
*Типове данни, как компютъра съхранява информация (текст, числа и специални символи);
*Проверки или как да проверяваме различни (компютърни сметки) твърдения дали са верни или не;
*Видове цикли, тяхната употреба и защо те са фундаментални за програмирането;
*Програмиране на първата ни игра или приложение;
*Масивите като структура от данни, как да работим с тях;
*Методи или как с по-малко код, да постигаме по-големи резултати;
*Стекове, опашки и листове какво е тяхното предназначение;
*Класове или как да си направим собствени обекти от реалния свят и да работим с тях.

Период: 05 – 30 юли 2022 г.

МЕСЕЦ НА УМНИТЕ БАЛОНИ
интензивни летни курсове
по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и МАТЕМАТИКА за деца в 1-ви и 2-ри клас

Всеки ден ще решаваме задачи, ще четем и пишем. Ще се забавляваме и ще си опресним наученото през учебна година, за да сме най-добрите през новата! Занятията ще са всеки ден по 2 уч. часа, за всеки предмет. 

За ПЪРВИ КЛАС ще наблегнем върху правопис, краснопис, препинателни знаци, прочит на задължителна литература и любима литература. По математика ще преговорим събиране и изваждане до 20. Ще се научим да събираме и изваждаме до 100 в помощ за втори клас и ще научим таблицата за умножение.

За ВТОРИ КЛАС ще отработим строеж на изречението, определяне на съществително име, глагол, прилагателно име, преразказ и отново прочит на задължителна литература и любима литература. По математика ще си преговорим таблицата за умножение, ще решаваме задачи с неизвестни. Ще се запознаем с геометричните фигури и ще решаваме задачи с числа до 1000.

Период: 05 – 30 юли 2022 г.

ОБИЧАМ ДА ЧЕТА И ОБИЧАМ ДА ЧЕТА И ПИША  – СУГЕСТОПЕДИЧЕН КУРС

Заповядайте на нашия летен курс по начално ограмотяване „Обичам да чета” за възраст от 5 до 7 год. и “Обичам да чета и пиша” за възраст от 6 до 8 год. В тях малчуганите лесно и забавно, чрез игри и с желание лесно ще усвоят четенето на думички и изречения. Феята на пеперудите ще ги отведе в света на буквите и ще разкрие пред тях приказни загадки от вълшебната кутия.

В къщата на феята e пълно с чудеса и времето минава неусетно. Магията е във всяко кътче – по стените, около столчетата, на мекото килимче – знанията ни обгръщат отвсякъде. Тук и най-малките детайли носят внушение. А колко лесно се четат думичките с вълшебната пръчица…

Времето в къщата на феята минава неусетно и всички с нетърпение чакат да й дойдат отново на гости. С вълнение и вдъхновение разказват на родителите си какво се е случило всеки път, когато са прекрачили прага на приказната стая. Защото тук децата се учат и се забавляват, защото тук всичко е истинско, добро и красиво. Изкуството във всичките му форми съпътства всеки миг от сугестопедичните занимания. И затова се случват чудеса и всичко става възможно.

Ние знаем, че всяко дете е уникално и може да намери най-добрия начин да изрази себе си – с желание, съвсем естествено и непринудено. Знаем, че когато децата са щастливи, заредени с положителни емоции и заобиколени с любов, знанията се усвояват с лекота и мечтите се сбъдват. И най-важното – тук посяваме семенцето на любовта към езика.

Период: 17 юни – 30 юни 2022 г.

*Има възможност за комбиниране на няколко летни дейности по Ваш избор. Цените за тези комбинации ще получите допълнително при заявен конкретен интерес.