Поезия и Сугестопедия – заедно в благотворителна кауза

Център по класическа сугестопедия ВИХРОВЕНИЯ и Образователен център МЕДИА организират специално благотворително събитие «Представяне на стихосбирка на Дора Давидова» в подкрепа на проект, чиято цел е разработването на програма по сугестопедично обучение на деца със специални образователни потребности.

Дора Давидова е преподавател – сугестопед в Център по класическа сугестопедия “Вихровения” и Образователен център “Медиа”, с 16 годишен опит в работата с деца на различна възраст. Завършила е Медицински колеж „Й. Филаретова” и Специална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски”. Най-хубавата професия за нея е учителската.  А в сугестопедията е намерила точното си място. От 2 години е посветила част от работата си като сугестопедагог на деца със специални образователни потребности. Пише поезия от ранна училищна възраст, но за първи път се решава да издаде стихосбирка, вдъхновена от сугестопедията и един цитат на проф. д-р Георги Лозанов: „Необходимо е да се промени учителската душа“.

Призната от ЮНЕСКО за по-висша методика на обучение, класическата сугестопедия е социално-отговорна педагогическа система, която се грижи за развитието на потенциала и скритите резерви у всеки човек. Тя има благоприятен  общ ефект върху изграждането на човешката личност – развива творческото мислене, смекчава агресивните тенденции в характера на някои от учащите, помага им в тяхната социализация. Постига забележителен ефект при работата с деца със специални образователни потребности.

Събитието ще се състои на 28.02.2016г. (неделя) в Литературен клуб ПЕРОТО – НДК,

 с начало 17:30ч. Вход – свободен.

Събраните средства от продажбата на стихосбирката ще се насочат към създаването на специалната иновативна програма по сугестопедично обучение на деца със специални образователни потребности, с автор сугестопедагога Дора Давидова.