Конкурс „Красотата в малките неща” в Медиа Ботев

„Красотата в малките неща

Конкурс за снимка или литературно произведение за деца от 6 г. до 6 клас
Период на провеждане: 1 март – 10 април

 

Да поспрем за миг и се огледаме. Виждате ли как онова малко, нежно цвете е поникнало насред паважа? А прекрасното бяло облаче на лазурното небе?

Нека предизвикаме въображението на децата и да ги убедим да използват цялото си техническо „бойно снаряжение”, за да направят една от най-откровените снимки в живота си! Или пък да напишат какво ги радва и впечатлява в заобикалящия свят или в човешката душа.

Участието в конкурса може да бъде в следните категории:

  1. Черно-бяла фотография с цветен акцент върху това, което децата определят като важно, принтирана във формат А4 (за деца от 1. клас до 6. клас)
  2. Текст на тема „Красотата в малките неща” на български език до 3 печатни страници. Допускат се есе, приказка или стихотворение. (за деца от 3. клас до 6. клас)
  3. Текст на тема „Beauty in the little things” на английски език до 3 печатни страници. Допускат се есе, приказка или стихотворение.(за деца от 3. клас до 6. клас)

В категории 2 и 3 текстът може да бъде представен под формата на проект, включващ текст, рисунки и снимки. Крайният срок за участие е 10.04.2016 г.

Тържественото награждаване и представяне на произведенията на децата ще бъде на 23 април в деня на „Отворените врати” в Медиа Ботев.

Наградите ще бъдат вдъхновяващи!

Очакваме всички желаещи, които искат да се включат в конкурса, да ни изпратят текстовете си на място в образователния център или по пощата на адрес: гр. София 1303, ул. „Отец Паисий” 53, за конкурса „Красотата в малките неща”.

 

… Дните стават все по-забързани, а ние все повече нямаме време за онези моменти, които ни носят истинска наслада и щастие. Онези моменти, които ни подсказват, че красотата всъщност е навсякъде около нас. Децата ни възприемат подобен на нашия модел на поведение и се опитват да се преборят с многобройните си задължения. Ще кажете – че какви задължения? Но истината е, че не е лесно да си дете в днешно време. Трябва да ходиш на училище, да пишеш домашни, да ходиш на занималня, плуване, гимнастика, танци, уроци по математика, български език, английски език… и много, много други неща. Да не говорим, че си подложен на технократска революция – смартфони, таблети, модерни телевизори… Сложна задача! 🙂