“Зелено лято за приключенци”, МеДиа Младост

“Зелено лято за приключенци”

децата на Младост

Нека ви разкажа за още едно вълнуващо пътешествие през времето и пространството, а по-точно – необятната красота на българското „пространство”, погледнато през чистите детски очи.

   Вече цял месец с малките приключенци на „МеДиа” Младост вдишваме аромата и хубостта на българската природа, залисани в игри, творчество и забавление.

В началото беше важно да научим някои полезни неща за оцеляването в природата. Как да преодоляваме стръмнините, как да си направим палатка, от какво да се пазим по криволичещите пътечки в гората.

Но най-важното, което научихме всъщност  е, че заедно сме непобедими. Научихме, че когато хората си подават ръка, всички крачат напред и никой не изостава в беда. Научихме, че хората са най-силни, когато са едно цяло.

Новите приятелства, зародили се по време на това весело приключение, са безценни. Винаги е хубаво да срещнеш нови хора, толкова много можеш да научиш от тях! Всяко дете е с уникален вътрешен свят и е така вълнуващо, когато се докоснеш до нечие сърце. 

Кончето Дзенга бързо стана наш приятел. С добрите си очи и кротък нрав, то бе готово за разходка с всеки един от нас. Конете са добри и благородни животни и много обичат децата. 

Сред природата е толкова лесно да дишаш с пълни гърди и да се грижиш за добрата си форма:) Знаем, че чистият въздух е много полезен за мускулите и за всички клетки в тялото.

Освен това, знаем че и чистата и естествена храна също е много полезна за организма. За наш късмет, попаднахме на празника на ягодата, където успяхме да хапнем свежи плодове и да напълним джобчетата си за по-късно:)

А люлката, която сами си направихме, за миг ни пренесе в онова така недостижимо за възрастните чувство за свобода и полет, което, слава богу, децата притежаваме в изобилие.

Не забравихме и за храната за душата. В Драгалевски манастир около нас витаеше онова чувство на тайнственост и сливане със света, което те кара да се смириш и да се вгледаш в душата си.

Музиката присъстваше навсякъде около нас, песни на птички, цвърчене на насекоми, вятърът в листата на дърветата, дори думите в книгите… Направихме сиринга от сламки и се наслаждавахме на дълбоките и мечтателни звуци, които тя ни подари през целия път.

Нашите приключения продължават! Чакаме ви, за да споделим нови интересни впечатления и незабравими моменти.

До скоро!