Литературно творчество в Медиа Витоша

В Медиа Витоша се случи нещо много, много странно. Един ден децата се отказаха съвсем доброволно да играят на компютрите и започнаха да измислят приказки. “Стига с тия компютри и игри, само ни промиват мозъците!” – казаха те. О, даже на някои не им стигна да измислят само кратки истории, а започнаха да пишат романи, като Ралица и Пламена от 3 клас например. Очаквайте в най-скоро време да публикуваме първите глави от техните страхотни произведения. А сега предлагаме на вашето внимание приказката “ВРЕМЕ ЗА УЧИЛИЩЕ И ВРЕМЕ ЗА ПОЧИВКА” на Ана Мария Чифлигарова. Приятно четене!

ВРЕМЕ ЗА УЧИЛИЩЕ И ВРЕМЕ ЗА ПОЧИВКА

            След цяла година учене, децата си починали три месеца. Един ден те си казали:

– Учим една година, а имаме само три месеца почивка. Това не е справедливо!

На другия ден те отишли при кмета на градчето и настоявали да промени правилата на училищата.

– Добре – казал кметът, понеже бил много добър кмет и се вслушвал в гласа на децата.

И така от този ден те ходели само три месеца на училище, а цяла година си почивали. О, колко много се забавлявали децата! От сутрин до вечер играели на улицата и измисляли безброй щурави игри. Но… един ден и това им омръзнало и се събрали в кварталната градинка. Тогава решили, че не е чак толкова забавно само да играят, искали да знаят какво става по света, къде се намира Ниагарският водопад и Тихия океан, колко прави 5 х 7, какви приказки е разказвал счетоводителят по телефона на децата си преди да заспят…

И тогава пак отишли при кмета на градчето и казали:

– Учим само три месеца, а се шляем по улиците цяла година! Това не е справедливо! Искаме пак да се сменят правилата на училищата!

– Добре – казал кметът, понеже бил много добър кмет и се вслушвал в гласа на децата.

Така те отново започнали да учат една година, а да си почиват три месеца. Били толкова щастливи, че никога повече не поискали от кмета да смени правилата на училищата.

Ана-Мария Чифлигарова