Един ден в часа по английски език в Медиа Ботев

Сигурно се питате, какво ли правят децата в часовете по английски език с мис Слави?

Внезапното посещение на Г-н Фотоапарат вчера бе породено от някаква мистика. Той си каза – днес е 29 февруари, един уникален ден, който се появява само веднъж на 4 години. И така той се запъти към ул. “Отец Паисий” 53… Там го посрещнаха децата от курса по английски език и нямаха търпение да му покажат и разкажат какво им предстои да правят. Г-н Фотоапарат седна тихо в ъгъла като един истински джентълмен, който не желае да се натрапва с присъствието си, и зачака.

Какво се случи след това, вижте сами 🙂

Децата си припомниха страдателния залог с игра със зарче и въпроси.

Знаем колко е важна лексиката в езика, затова с помощта на флаш карти си преговорихме много думички за действия и състояния.

Някои от децата показаха проектите си за любима музикална група и ги презентираха пред останалите със страст и възхищение.

В отборните игри хем беше весело, хем децата опресниха знанията си за структура на изречението, лексика и граматика.

Вижте и страхотния проект на китара на чаровната Лора. Като истинска е, нали?🙂

Бяха създадени още няколко уникални музикални инструменти, но засега изобретателите им ги държат в тайна, за да не им откраднат патента 🙂

След като се повеселиха с оркестъра от китари, барабани и пиано, всички се упражняваха за сертификатните изпити с онлайн задачи и допълнителни материали.

 А по-малките оцветяваха думички по английски, за да ги запомнят лесно и бързо.

Всеки ученик е различен и в “Медиа” винаги търсим начин да съчетаем полезното с приятното. Има толкова много пътища да научим английски език, а най-прекият е, когато ученето минава през сърцето и забавлява ума.