В Деня на будителите будим творческото си сърце

“Събуди творческото си сърце”, призовава на 1-ви ноември Образователен център „Медиа” с нетрадиционно проучване на артистичните влечения на децата и техните родители в столицата. Инициативата на организацията е насочена към малки и големи, които имат желание да отбележат празника на будителите като събудят в сърцето си вдъхновението да творят и да изразяват себе си чрез различни видове изкуство. На 2 места в София – City Center Sofia и магазина на Mr.Bricolage на „Цариградско шосе”, „Медиа” организира нетрадиционна фотосесия, в която вдъхновени минувачи се заснемат пред ръчно изработена и декорирана „Стена на твореца”.

Всеки, който се включи във фотосесията, предварително е поканен да избере сред различни артистични атрибути, символизиращи различни творчески занимания – артистични шапки, маски, перуки, палитри и др.  Посетителите ги очаква и голямо платно, на което могат да изразят творческите си пориви с четка и боички. Будителската фотосесия продължава до вечерта.

„В „Медиа” дълбоко ценим Деня на будителите. Посланието на този празник е много близко до идеята ни да възпитаваме будния дух и индивидуалния личностен потенциал на всяко дете или възрастен, които се включват в курсовете и дейностите ни. Тази година решихме да посветим празника на творчеството и на програмата ни за насърчаване на творческия потенциал на децата „Творческо сърце””, споделя Мария Дерменджиева, основател и управител на „Медиа”. – „Търсим да сме провокативни и същевременно да докоснем сърцата на хората, малки и големи, и да ги мотивираме да изразяват твореца в себе си. Изключително благодарим на Mr.Bricolage и City Center Sofia, че се вдъхновиха от нашата идея и ни подкрепиха”, добавя г-жа Дерменджиева.

Инициативата „Събуди творческото си сърце” ще продължи до 18:30 часа. Резултатите, под формата на снимки публикуваме във Фейсбук страницата на Образователен център „Медиа” Facebook.com/mediaedu.bg, а обобщение на социалния експеримент – на уебсайта на www.mediaedu.bg.

Създаден през 2001 г., “Медиа” е най-големият образователен център по рода си в България.   Езиковия център предлага обучение по английски, немски, френски, италиански, испански и руски език.  „Медиа” e сертифициран изпитен център към PEARSON и Cambridge.  Дейностите на „Медиа включват също целодневна и полудневна ученическа занималня, зелени училища, лагери и инициативи сред природата, както и специални социални проекти, които са част от програмата и преживяванията на децата.

Програмата „Творческо сърце” включва ателиета като Аз творя, Красив ум, Музика и танци, Йога, Форум театър, Радиотеатър, Работилничка за песни, клуб „Етнология и фолклор”.