Сугестопедична занималня с вълшебницата Дора

Първият учебен ден наближава. За първокласниците той ще бъде наистина първият и ще го запомнят завинаги. Родителите са развълнувани – цветя, усмивки, очаквания, обещания… Малчуганите не могат да си намерят място от вълнение сред всички тези песни, звуци, цветове наоколо. Но сякаш, в широко отворените им пред непознатото детски очички, се чете: Това ли е краят на безгрижните детски игри?

Необходимо ли е разделянето на играта от ученето, или точно тя е ключът към по-доброто усвояване на знания? Дали стресът от учебния процес е всъщност добър за детето? Това са въпроси, които възникват у родител, наблюдаващ растящите нива на тревожност или униние в детето си всеки следващ ден, в който то се прибира от училище, заляга над тетрадките и няма време за игра. Вече четвърта година Образователен център „Медиа“ и Дора Давидова, педагог-сугестопед с над 13 години опит, провеждат Сугестопедична занималня за деца в начална училищна възраст, където ученето и игрите вървят ръка за ръка. Целта е постигната. Вместо познатия страх и притеснения, децата се влюбват в четенето, писането, науката, изкуствата… Без принуда, а с радост и лекота, защото в сугестопедията не съществува понятието „трябва“.

Тази есен „Медиа“ отново сформира Сугестопедична занималня за деца в 1-ви клас – от 1-ви октомври до 30 април. Заниманията ще бъдат по 1 астрономически час дневно и ще се провеждат веднага след като децата подготвят домашните за деня.

Какво си мислим в началото, когато чуем понятието „сугестопедия“ – възможно ли е така лесно децата ни да усвояват по-голямо количество учебен материал? Възможно ли е това да се случва с игри, музика, танц, творчество, естетика и класическо изкуство? Да, звучи лековато, но всъщност не е. Методът, признат и препоръчван от „ЮНЕСКО“, разгръща неподозирани мощни резерви в мозъка, повишава концентрацията и капацитета на възприемане и усвояване на информация, без да натоварва.

Всеки от нас е бил дете и знае полезната сила на игрите. Дори тайничко е осъзнал, че и като голям, той продължава да учи по-добре, когато му е забавно.

 

За повече информация:

филиал “Витошка”
бул.”Витоша”100, тел. :0878 707 591