„Снежната кралица” – сугестопедичен клуб по четене

 

– Помните ли приказката за Лешникотрошачката от началото на зимата? – попита Г-жа Горска фея/Дора Давидова

– Разбира се! Че кой би могъл да забрави това храбро приключение с добрия войник, Клара и Цар Плъх! – изчуруликаха децата

– А готови ли сте за нова приказка? … Ще я сътворим сами с музика, картини и поезия!

Приключенията с Г-жа Горска фея започват на магическия 13 февруари! Да изпратим зимата с една бяла приказка за красивото и грозното, доброто и лошото, и да се замислим за това как нещата в огледалото понякога са такива, каквито ни се иска да ги виждаме, а не такива, каквито са в действителност.

Колкото до огледалото, ето как започна всичко…

 

Преди време имало един магьосник, който изпитвал голямо удоволствие от това да се занимава с тъмни и магически изкуства. Един ден той измайсторил  едно необикновено огледало. То правело злите неща да изглеждат  по-големи и карало добрите да се свиват почти до нищо. През стъклото му красотата на нашия свят изчезвала напълно, а лошите неща се появявали десет пъти по-ужасни… Тогава Горската фея взела най-важното решение в живота си – да намери всички парченца от това огледало и да ги унищожи.

Какво искаме да постигнем:

Подобряване на техниката за четене (изразително четене, четене с разбиране), както и запознаване на децата с произведението и автора му. Развиване на детското въображение и таланти. Препоръчителна възраст на децата 7-9г.

Възможности за включване:

1. 13 февруари събота 17:30-18:30 ч.

 

Какво ще се случи с пътуването на Г-жа Горска фея и ще успее ли тя да спаси света? Може би, ако намери добри и сърцати помощници! 🙂

Очакваме ви!
Бул. „Витоша” 100
тел.: 02 954 48 98; 0878 707 591

Ето какво се случи в клуба ни по четене в началото на зимата. Снимки: ТУК