“Медиа” успешно обучава дистанционно своите ученици

Онлайн обучение е осигурено както по чуждите езици, така и за децата от учебната занималня

Образователен център “Медиа” успешно прилага дистанционното обучение за своите ученици, което започна от 16 март 2020 г. заради невъзможността децата да учат присъствено. Онлайн обучение е осигурено както по английски и немски език, така и като помощ по учебния материал за учениците в учебната занималня на филиалите.

За изключително кратко време преподавателите  ни успешно адаптираха методите си за преподаване на учебния материал, така че децата да напредват със знанията независимо от обстоятелствата.

„Онлайн обучението дава много възможности да се стимулира интересът на децата – чрез  интерактивни игри, брейнсторминг, дискусии по различни теми и т.н. С по-малките, разбира се, пеем и рисуваме. Всичко това – без да пропускаме да работим по учебниците и да попълваме учебните тетрадки. Учениците са абсолютно технологично подготвени за обучението в онлайн среда и може да се каже, че „плуват в свои води“, коментират преподавателите на „Медиа“ по английски и немски език.

Учителите, които помагат на учениците с домашните и учебния материал, работят в пълен синхрон с дистанционното обучение, което всяко училище организира. Обучението е съобразено с потребностите на учениците и тяхното ниво и се организира индивидуално или по групи.

В „Медиа“ сме щастливи, че получаваме и много положителна обратна връзка от родителите на нашите ученици. Те споделят, че на децата им е много интересно и с желание участват в онлайн часовете ни. От своя страна ние бихме искали да им благодарим за съдействието в този процес  и да отбележим, че оставаме отворени за всякакви идеи и предложения, които биха могли да подобрят дистанционното учене с децата.

 

Нашите филиали