Ваканционен калейдоскоп в Медиа Младост

5 дни за “любознайковците” в Медиа Младост

В забавен урок за древната история на Земята взеха участие децата в Медиа Младост в първата сутрин. В рамките на ваканционната програма те се запознаха със света на динозаврите, съществували преди милиони години.

Знаехте ли, че Тиранозавър Рекс всъщност означава „Кралят на гущерите”? Той е тежал над 6 тона, в устата си имал 58 зъба, а най-големите от тях са били дълги 30 см, че и повече.

Някои от децата знаеха какви са двете версии за изчезването на динозаврите и разказаха на останалите любопитковци. А вие спомняте ли си ги?

В специалния час, посветен на значимите личности от българската история във вторник, децата от Медиа Младост изработиха красиви пана с най-великите българи.
Ботев, Бенковски, Левски, Каравелов, Раковски напомниха за себе си и делата си, които никой българин не бива да забравя.

Децата разказаха какво знаят за всеки един от тях, а ние бяхме обнадеждени, че някой ден и техните деца ще научат и ще бъдат горди с историята си.

 “Търсенето на Немо” се увенча с успех в сряда:)

Малките мореплаватели не само се запознаха с различни биологични видове, обитаващи водните пространства, но създадоха прекрасни морски рисунки и цветни сувенири, които нашепват за морето…

Снежният следобед в Медиа Младост се сгорещи от весели хора́ и ръченици, а подът на червената стая се оказа доста здрав!:)

Децата играха дунавско, право и криво хоро, но когато започнаха да редуват ръчениците настана истинска буря от летящи крачета, ръчички и зачервени бузки. Тракийска, Добруджанска и Шопска ръченица се надиграваха, всяка в своята уникална прелест.

Събитието бе отразено и от множество майстори на операторското изкуство, които заснеха незабравими видео клипове на телефоните си:)

Ние вече сме готови за тазгодишния Събор на народното творчество в Рожен, а вие?

В последния ден от ваканцията децата в Медиа Младост се отдадоха на творчество.

Отборът на момчетата изработиха страховити египетски маски и всички се превърнаха в едни своеобразни Тутанкамон-и, както те сами се изразиха:)

Отборът на момичетата предпочетоха венецианския стил и украсиха домината си с красиви пера и мъниста.

Вижте резултата:)

Снимки от ваканционната галерия ТУК

www.mediaedu.bg
учим с радост:)