Творческа зимна ваканция в Медиа Ботев

5 вълшебни зимни дни в Медиа Ботев

 

В шарената къща на Отец Паисий 53 ваканцията започна с пълна сила и, както бяхме обещали, още първия ден имахме възможността да направим толкова много неща, за които през учебната година обикновено не остава много време 🙂

Какво се случи през тези 5 вълшебни дни?

Още в понеделник имахме чудесен повод за празник! Нашите двама рожденика – Светльо и Мадлен – споделиха този важен момент с останалите, а тортите…. Тортите бяха великолепни:) Всеки беше подготвил специално лично поздравление за двамата рожденици.

Децата подготвиха и картички-пъзели с формата на парче пица, а накрая събраха парчетата като символ на единството и на това, че хората постигат много повече, ако не са сами, а имат приятели:)

 На специално арт ателие “папиè машè”, по идея на Дани – едно от децата на центъра, бяха изработени красиви форми от шарени влакна с помощта на надут балон и малко лепило. Творческо ателие по декупаж пък беше поводът за създаването на великолепни моливници и свещници.

В “Приказка за доброто” всяко от децата измисли продължение на приказката и го илюстрира с красива рисунка. Всеки имаше възможност да разкаже своята версия на приказката и защо е избрал точно определен завършек.

 В дискусията по време на комуникационните игри децата се разделиха на 3 отбора, а после обсъждаха какво за тях са добродетелите и ценностите, кои качества за тях са важни и кои не чак толкова. Те обсъждаха понятията за добро и зло и къде всъщност мислят, че е границата между двете. Говориха много и за това изпадали ли са някога в ситуация, в която да се чувстват неразбрани от никого и какво обикновено правят, когато им се случи. Беше интересно да разберем как възприемат чувството да си различен в определени моменти и как се справят с това.

Вторник сутринта Мис Слави вече беше готова с викторината Around the world 🙂
В първата част от викторината децата се разделиха на два отбора. Мис Слави четеше описания на известни световни забележителности, а те трябваше да ги разпознаят. Всички се справиха чудесно!:)
Във втората част децата бяха засипани от множество въпроси от сферата на историята, географията, общата култура… И всичко това на английски!

Последните дни на ваканцията в Медиа Ботев бяха увенчани със своеобразен апогей на творческото вдъхновение! Малчуганите нарисуваха и украсиха стените в слънчевата стая с невъобразимо красиви дървета, птици, цветя и много други символи на радостта, любовта и приятелството. Стаята се превърна в ароматна пролетна гора..

А в петък сутрин мис Мари стана с първи петли и замеси най-вкусната питка на света! 🙂

Снимки от ваканционната галерия ТУК

www.mediaedu.bg
учим с радост:)