Пролетната ваканция във филиал Ботев!

Приказната къща на Отец Паисий 53 се изпълни с детско жужене още рано сутринта. Из стаите и коридорите имаше тълпи малки буболечки, развълнувани от предстоящия ден. Г-н Фотоапарат беше поканен да прекара по-голямата част от деня с децата. Той, типично за неговия вроден аристократизъм, бе леко смутен като се сблъска с толкова нови, непознати личица в къщата. Добре че видя някои от старите си познайници и се поуспокои:)

Малчуганите се накачиха в 3 жълтослънчеви бусчета и отпрашиха за едно вълшебно място, в което снимат филми и реклами, а и някои от най-големите звезди на световното кино също са били тук;)
Тъй като по презумпция е много важен, Г-н Фотоапарат се возеше най-отпред. Той никога не беше ходил в киноцентъра в Бояна и тръпнеше от вълнение. Разбира се, външно нищо не му личеше, все пак беше аристократ.

Ето го и вълшебният град! Всички се втурнаха да разглеждат огромните реалистични декори на различни градове – Лондон, Ню Йорк, Рим, Техеран през миналия век… Римски арени отпреди 3 000 години навяваха мисли за борба, хаос и силни мъже, които с голи ръце се бият със страшни зверове. Под огромните римски колони пък децата изглеждаха още по-мънички.

Накрая всички притихнаха в киносалона, където по най-разбираемия начин на света пътувахме през всички етапи от създаването на един филм, а накрая гледахме моменти от “Спартак”, заснети точно на тази арена, на която стъпихме и ние минути по-рано.

Разходката продължи с посещение на най-красивата ботаническа градина в София, в която има около 4 000 вида висши растения. Първото усещане като влезеш вътре е главозамайващо – попадаш в джунгла и започваш да се озърташ за маймуни и папагали. Изненадата ти е голяма, когато в секцията с водни растения откриваш истинска жива костенурка, която стои като вкаменена, но черните й очички те следят изкъсо 🙂

Естественото чувство за естетика и красота у децата ги подтикна да си изберат цветя за вкъщи и в бусчетата на връщане беше зелено, прекрасно и ароматно.

Ех, какъв прекрасен ден!…

www.mediaedu.bg
учим с радост:)