ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ЧЕТЯЩИ ДЕЦА в “Медиа” Витоша

Образователен център “Медиа” Витоша стартира “Президизвикателство за четящи деца”, с което искаме да стимулираме нашите  ученици да четат повече в свободното си време.

Всяка седмица учениците ни от предучилищна група до 3-ти клас в учебната занималня ще трябва да отговорят на един въпрос, като за целта ще е необходимо да прочетат определено произведение от български автор. Приказките и разказите, които сме избрали, могат да бъдат намерени в различни сборници, както разбира се, и в интернет. 

Четенето на допълнителна литература пробужда естествената детска любознателност, развива въображението и обогатява речника на детето! В “Медиа” вярваме, че в бъдеще ще виждаме все повече четящи деца!

: Как момичето се освободило от магията в приказката “Вълшебната гривна” на Любен Дилов? И тази приказка може да бъде открита в сборника “Чудни времена”, том 2 от поредицата “Златни страници”, както разбира се, и в интернет.

: Каква е професията на дядо Тънконос от “Приказка за чудесата” на Лиана Даскалова? За улеснение на родителите – приказката е част от сборника “Чудни времена”, том 2 от поредицата “Златни страници”. Текстът е достъпен и в интернет, използвайте търсачка!