Марти от Медиа Витоша започна да учи китара

В Медиа Витоша стартира творческата школа Работилничка за песни с мис Марго. Първокласникът Марти, освен, че е добър ученик, художник и каратист, обича да слуша музика, а в Работилничката за песни ще се учи и да измисля песни. Затова първите уроци са свързани с китарата.

“Рядко ми се случва да срещна дете, което с такова желание иска да свири на китара. Първото нещо, което си казваме с Марти всеки ден, е обещанието, че като напишем домашните, ще посвирим с китарата – споделя Маргарита Друмева. – Истинско удоволствие е усърдието, с което Марти научава акорди и музикалните правила”.

В Работилничката за песни децата ще имат възможност да се учат как да напишат стих, да усетят музиката на думите и да направят мелодия, да изсвирят мелодията на китара и да изпеят собствената си песничка. За най-малките – куплетчетата са като вагончета, свързани едно след друго във влакче, което се движи със свой собствен ритъм. Въображението на децата е безкрайно и в Работилничката за песни ще се опитаме да го изразим чрез слово и музика, с акомпанимент на китара.