Изложба на художничката Кремена Кантарджиева в „Медиа” Младост

Кремена Кантарджиева е преподавател начален етап и учител по рисуване при нас вече три  години. Има художествено образование и активно участва в национални изложби и събития. Освен топлата грижа и подпомагането на децата в ученическата занималня, тя е и инициатор на арт ателиета, творчески дейности и е вдъхновител за децата и колегите си.

Кремена Кантарджиева избра 15-ти септември за начална дата на новата си изложба: „СЕПТЕМВРИЙСКИ ПОЛЕТ”, която е и част от инициативите по случай 15-тата годишнина на „Медиа”.

Ето какво разказа Мис Креми в този празничен ден:

Много гости и емоции, комплименти и признание за невероятните ти картини. Ти как се чувстваш днес?

Малко притеснена :), но с много приятно чувство на удовлетворение. Деца и родители идват при нас в образователния център да се запишат за новата учебна година, изненадват се от изложбата и с интерес разглеждат картините…поздравяват ме, харесват ги, усещат посланията и това много ме радва.

Какво вдъхнови полета ти през септември?

Вдъхновявам се от природата, защото тя ме кара да се чувствам свободна. Не се опитвам да я имитирам, а я рисувам както я усещам. Обичам да се разхождам в Рила и Пирин, да попадам на гледки, които спират дъха, а след това да предам усещането чрез цветовете върху платната.

Зарежда ли те преподавателската професия с вдъхновение за рисуване?

Да, работата с децата ме зарежда, защото те са най-големите художници, неизчерпаем източник на идеи и вдъхновяват с необремененото си мислене и вижданията си за живота. Това се предава при общуването с тях и стимулира въображението.

А обратното – как ти помага твоята креативност в работата и комуникацията с децата?

Децата се радват и мотивират, когато правят нещо с ръцете си, придобиват техники на изразяване не само в творческия процес, но и в комуникирането с нас и помежду си. Това от своя страна допринася за разбирането и усвояването на учебния материал.

Как колегите ти споделят септемврийския ти полет?

Всички бяха много въодушевени за пръв път да видят моите картини и мисля, че действително им харесаха. Дадоха ми място за изява и то в един много динамичен и посещавам ден за начало, което е важно за мен…Много съм им благодарна за подкрепата и я оценявам.

Започва новата учебна година, какво искаш да постигнете заедно с екипа през идните месеци?

„Медиа” ще предлага и много нови дейности и възможности през тази учебна година, в това число и уроци по рисуване в „Медиа” Младост, които ще подготвят кандидатстващите в специализираните училища по изкуства и аз с нетърпение очаквам заедно да работим и да развиваме талантите и уменията им. За ученическата занималня очаквам да има повече усмивки, работата да върви леко и приятно, децата да усещат това, както и любовта и подкрепата ни към тях…това ще ги направи по-уверени и по-добре настроени към учебния процес.

Какво пожелаваш на „Медиа” по случай 15-та годишнина?

Пожелавам на екипа на „Медиа” все повече успехи и да продължават да бъдат все така отворени към нуждите и желанията на децата в тяхното израстване и развитие!